Mercat de Cultura Infantil d’Orpesa 2021

Entre el dijous 10 i el dissabte 12 de juny

La Rous, La Negra i Dani Miquel encapçalen la programació artística del II Mercat de Cultura Infantil d’Orpesa

  • També hi actuaran El Ball de Sant Vito, La Factoria de Sons i Canta Canalla
  • El pallasso Fanfi García i la contacontes Rosabel Canós completen la programació
  • L’esdeveniment es tancarà amb el concert de la Banda Jove de la Unió Musical d’Orpesa

La segona edició del Mercat de Cultura Infantil d’Orpesa se celebrarà entre el dijous 10 i el dissabte 12 de juny. L’esdeveniment comptarà amb espectacles per al públic familiar i, també, activitats per als professionals del sector. Així, la programació inclourà concerts, funcions teatrals i contacontes d’artistes valencians i estatals que tindran lloc en tres escenaris: l’Espai Cultural, la Plaça de l’Església i la Plaça del Pou del Ravalet. D’altra banda, es desenvoluparan trobades amb els agents del sector amb meses de debat i presentacions de projectes.

Des de la primera edició, un dels objectius de les entitats organitzadores és mantenir i arrelar el certamen a la ciutat. D’aquesta manera, la localitat es configura com un pol cultural a la Mediterrània alhora que contribueix a la descentralització de les activitats a la Comunitat Valenciana. A més, ho fa en un àmbit, el dels espectacles per a xiquets i xiquetes fins als 14 anys, que experimentava un fort creixement fins la crisi de la Covid-19. Així mateix,  en paraules de la seua directora, Júlia Gozalbo, “aquesta fira vol contribuir a la creació de nous públics i la normalització dels hàbits culturals entres els més joves amb espectacles que fomenten la creativitat i el sentit crític.”

Programació artística

El Mercat de Cultura Infantil d’Orpesa s’obrirà el dijous 10 de juny amb la companyia La Rous, fundada per l’artista Rosa Díaz en 2008. La seua tasca va ser reconeguda en 2011 amb el Premi Nacional de les Artes Escèniques per a la Infància i la Joventut. En aquesta ocasió, l’artista albacetenya representarà Hilos, una proposta basada en la unió especial que enllaça mares i fills a través del cordó umbilical i el vincle que roman viu quan aquest es talla.

Un dia després, Dani Miquel oferirà Encadirats. Els assistents, i sobretot les criatures, podran escoltar les cançons que ha recuperat i compost el reconegut cantant i dolçainer de l’Alcúdia. Posteriorment, la companyia La Negra posarà en escena Nautilis, una adaptació del llibre 20.000 llegües de viatge submarí de Julio Verne on es mostren els estralls que la contaminació ha provocat en el fons dels oceans.

El dissabte 12 de juny, jornada de tancament del Mercat de Cultura Infantil d’Orpesa, comptarà amb una oferta molt diversa. En primer lloc, pel matí hi actuarà La Factoria de Sons, grup de músics i mestres que interpreten composicions pròpies i també versions. La visita a la ciutat de la Plana Alta servirà per a presentar Un munt de cançons. A més, Fanfi García representarà les peripècies d’un pallasso molt particular en Katapuntum. En darrer lloc, la formació Canta Canalla posarà de llarg el seu segon disc, Revolucions per menuts, on donen mostra del seu eclecticisme musical amb temes de rock, folk americà, cúmbia i twist.

Finalment, per la vesprada, serà el torn de la companyia El Ball de Sant Vito i la funció La terra dels babaus. El públic podrà gaudir de l’adaptació de rondalles de les comarques centrals valencianes representades amb titelles de guant tradicionals i música interpretada en directe. Així mateix, hi actuarà la contacontes vila-realenca Rosabel Canós i la Banda Jove de la Unió Musical d’Orpesa s’encarregarà de posar el fermall a la segona edició del Mercat de Cultura Infantil de la ciutat de la Plana Alta.

La programació professional serà donada a conéixer en uns dies, i comptarà amb la participació de destacats professionals de l’àmbit cultural.

El Mercat de Cultura Infantil d’Orpesa està organitzat per l’empresa Metrònom en col·laboració amb l’Ajuntament d’Orpesa, i compta amb el suport de la Diputació de Castelló, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i Turisme Comunitat Valenciana.

Mercat Mico

http://mercatmico.org/

Fira professional Mercat Infantil

Related post