ARTISTES I ESPECTACLES 2022

LAIKA

Xirriquiteula Teatre

La gosseta Laika sobreviu pels carrers de la gelada ciutat. Poca cosa s’imagina que el seu destí la portarà a l’espai dins de l’Sputnik 2 i passarà a la història de la humanitat com el primer ésser viu a orbitar al voltant de la Terra.

Xirriquiteula Teatre utilitza, en aquest espectacle, tècniques tan diverses com les retroprojeccions, collage, titelles, autòmats i gest.

¿CUAL ES MI NOMBRE?

DA.TE Danza

En aquest espectacle els xiquets i xiquetes reconeixeran el llenguatge lligat al moviment i això, unit a la llum i la música, submergirà el xicotet espectador en un clima familiar i divertit, captant l’atenció, sense necessitat de recórrer a efectes superficials. Cada objecte pot tenir una utilitat i forma molt diferent de la que veiem, tot i tots podem convertir-nos en allò que imaginem, en un globus, en una butaca, en tu…

TEATRO DOM ROBERTO

S.A. Marionetas

Històries que encanten des de fa més de 300 anys. Una tradició que va arribar fins a nosaltres vinguda dels mestres titellaires italians al segle XVII. L’ús d’una paleta metàl·lica per emetre les veus dels personatges és encara un misteri i un reclam de públic en aquest art. Aquestes peripècies són contades a la semblança d’altres temps, creuant moltes generacions de públic.

VITAMINA

Produccions Scura

La Quadrilla Vitamina, 4 joves amb ganes de canviar les coses, han construït una màquina del temps domèstica amb la que viatjar a l’any 2022.

L’objectiu és rescatar les últimes llavoretes de tomates, taronges, enciams, etc, i així recuperar l’horta desapareguda fa un centenar d’anys.

Transvita, la nau del temps, anirà parant en diferents anys per nodrir-se d’energia. Aquesta li serà proporcionada pel públic que participa directament en l’acció, superant proves i resolent enigmes. Jocs, enigmes, ball, aventura…

XANO XANO

Eva i Ester Andújar

Espectacle de contes i música en directe Xano-Xano. L’art de la narradora oral Eva Andújar, acompanyada al piano per Ester Andújar, barregen els seu ben saber fer per crear una proposta dinàmica i lúdica. Les germanes Andújar presenten un espectacle inspirat en l’obra del meravellós il·lustrador holandés Leo Lionni que és tot un referent en el món de la literatura infantil. Cinquanta minuts d’històries i melodies on els assistents poden gaudir dels personatges de Lionni, dolços i divertits: unes granotes cantadores que jugaven a fer fugina, un cuquet espavilat que es passa la vida mesurant o uns ratolins que no paren de cercar per tot arreu.

25 VOLTES AL MÓN

Rodamons

Rodamons veu la llum amb una primera actuació el 15 de setembre de 1996. Era francament difícil; ni tan sols tenien un lloc on poder preparar-se, així que cada dia baixaven al llit del riu Túria a treballar entre pins, jardiners, esportistes i les persones que passejaven els seus gossos. Aquest va ser el lloc on va començar a forjar-se rodamons…

Molt ha plogut des de llavors però han intentat mantindre’s en la línia que van establir en aquell moment. Els motius de la seua investigació segueixen sent els contes, la tradició, la relació directa amb el públic, la música en directe, els sabors del carrer, la convivència intergeneracional i la reflexió.

IRUIXA + SKARGOTS

Iruixa + Skargots

M’agradaria contar-te que, fa molts anys, a les dones llestes, sabudes, fortes i independents que volien viure de manera diferent se les tractava com a bruixes malvades. Però això no és cert!

Les dones tenim una llarga història enrere plena de lluita, germanor i molt d’amor. Hem aconseguit una gran força col·lectiva, basada en la sororitat entre totes les companyes, que busca la igualtat i l’equitat.

Pensem que tots els éssers vius del planeta mereixen respecte a la seua vida: animals, plantes, i persones, com tu i com jo, de diferents cultures i gèneres. Tots som companys i companyes d’aventures. Som Totes!

BANDA JOVE

Unió Musical d’Orpesa

La Banda Jove de l’Escola de Música d’Orpesa va debutar l’any 2000 en el concert de Santa Cecília de la Unió Musical d’Orpesa, baix la batuta del director Antonio Mena. Uns anys després, la jove formació va passar a estar dirigida per Pere Safont, l’actual director. Després de l’èxit de l’actuació de l’any passat, la Banda Jove torna al mercat de cultura infantil d’Orpesa amb un concert espacial que busca apropar la música clàssica als més menuts.