ARTISTES I ESPECTACLES 2021

HILOS

La rous

La Rous és una companyia de teatre creada el 2008 per Rosa Díaz, actriu, directora i autora de teatre des de 1984. El seu primer espectacle com a companyia independent La Rous en l’any 2008, és La casa del abuelo, amb guió i direcció pròpies.


En 2016, estrena Hilos, el qual rep a FETEN, Premi a la Dramatúrgia i a la Interpretació Femenina. Espectacle recomanat per La Red.


ENCADIRATS

Dani Miquel

Dani Miquel és un dolçainer, compositor, instrumentista tradicional i cantautor valencià. Per a alguns es tracta d’un músic ben poc etiquetable. Ha format part dels grups de folk valencians Sonadors de la Guaita i Aljub, i actualment fa carrera en solitari com al Cantacançons. Ha compost música per als espectacles: l’Alcúdia 1252 (CD), Artefactes (AlbenaTeatre) i l’Ombú i CRU (250 aniversari del Jardí Botànic de València). 

NAUTILUS

LA NEGRA

La Negra és una companyia teatral constituïda en 2017 per l’actor Carlos Amador i el dramaturg Diego Guill, als qui s’uneix Xavo Giménez per dirigir la seva primera producció, “En els nuvols”. La Negra neix amb l’objectiu de crear espectacles per a xiquets que parlen sobre els diferents, els solitaris o els rebutjats, a través d’un llenguatge poètic i visual. En resumen, un teatre de llum i colors sobre ovelles i gats negres.

LA TERRA DELS BABAUS

El ball de Sant Vito

El ball de sant Vito es una companyia de teatre de la ribera del Xúquer. Des de l’any 2001 crea i representa espectacles de teatre, titelles i animació, tant a sales com a carrers, escoles i biblioteques.

La terra dels Babaus és una adaptació de diverses rondalles recollides a les comarques centrals valencianes, representades amb titelles de guant tradicionals de la nostra terra: embolics, catxiporrades, complicitat amb el públic… arranjat amb música i cançons populars interpretades en directe. Un espectacle didàctic i còmic que reviu la tradició i ens torna un poc de la nostra identitat.

UN MUNT DE CANÇONS

La factoria de sons

La factoria de sons es un grup de música familiar en valencià format per músics i mestres amb cançons pròpies i, també, versions d’altres que pertanyen a la música popular infantil, utilitzant este llenguatge artístic com a via d’aprenentatge lúdic.

Presenta el seu tercer disc amb un nou format amb molta animació que farà ballar des dels més menuts als més grans. S’estrenen amb ritmes com l’ska, la salsa i fins i tot el hip hop per portar-nos a ballar entre balenes i prendre consciència de la contaminació dels oceans, mamprendre un viatge com a pirata amb la seua tripulació.

REVOLUCIÓ PER MENUTS

Canta Canalla

Canta Canalla son quatre xiquets i una xiqueta, tenen més de 150 anys i es van conèixer mentre construíen un iglú a la Lluna. Ací a la Terra es van posar un nas roig i van decidir ajuntar-se per fer música, contar com es contagia la bogeria i ballar com un mira-sol que somriu amb els ulls tancats. Son el que son i poca cosa més un guitarra, un baix, un teclats, una veu, una bateria, quatre acords, alguns cors, un parell de solos i una màquina de fer bambolles. Els escolten menuts i grans, i sobretot els que no son cap de les dues coses o les dues alhora. Alguns els diuen eclèctics i altres elèctrics, però son escèptics i no s’ho acaben de creure.

BANDA JOVE

Unió Musical d’Orpesa

La Banda Jove de l’Escola de Música d’Orpesa va debutar l’any 2000 en el concert de Santa Cecília de la Unió Musical d’Orpesa, baix la batuta del director Antonio Mena. Uns anys després, la jove formació va passar a estar dirigida per Pere Safont, l’actual director. Després de l’èxit de l’actuació de l’any passat, la Banda Jove torna al mercat de cultura infantil d’Orpesa amb un concert espacial que busca apropar la música clàssica als més menuts.

TRANSFORMACONTES

Rosabel Canós

Rosabel Canós és actriu, pallassa, narradora oral i monitora de medi ambient. Creadora de Contaclown. Des de fa vint anys e dedica professionalment al teatre infantil. Després de treballar en companyies valencianes es va desplaçar a Barcelona on es va formar en la tècnica de clown amb professors destacats com Merche Ochoa (Premi Nacional de Circ 2014). Els últims anys els ha dedicats a la seua passió pels contes, creant deu espectacles diferents. També s’ha especialitzat en el reciclatge artístic creant més de cinquanta tallers per a tota mena de públic, tant adult com infantil.

KATAPUNTUM

Fanfi Garcia

Fanfi Garcia és actor, improvisador, pallasso i pedagog. Més de 20 anys damunt de l’escenari, ha realitzat projectes i col·laboracions, tant teatrals com musicals.

Anna Dobon

Artista gràfica

La magia de los cuentos

Unaria Ediciones

La nostra fireta

Associacions i llibres infantils

Artista gràfica, músic i titellaire. Va estudiar Art Dramàtic a l’Institut del Teatre de Barcelona, especialitzant-se en el món de les titelles. Estudia Il.lustració a l’Escola d’art de Castelló. Com a titellaire i constructora ha treballat amb espectacle i companyia pròpia (Teatre Plegable) i amb Disset Teatre en “Les Fades de la Bella Dorment”, premi Feten 2011 al millor espectacle de Titelles i objectes. Ha treballat construint escenografies i titelles per a Scura Splats, Escenoart i Paraules d’aire. En l’actualitat organitza el seu temps entre la seua banda de música Annacrusa i la il.ustració, sobretot mural.

Espai on els més menuts descobriran la màgia de la literatura infantil. L’escriptora Mari Carmen Castillo presentarà el seu llibre de contes ‘Un toque de magia’ i la il·lustradora Maria Griño parlarà del fantàstic món de les seues il·lustracions en el llibre ‘La nube que no sabía llover’. Finalment, es farà un xicotet taller quan acaben les presentacions

La Fireta del Mercat de Cultura Infantil d’Orpesa naix per a que el món de la literatura infantil i l’associacionisme tinguen el seu espai escoltar la seua veu sempre amb una clau basada en la infantesa. Els més menuts podran descobrir literatura infantil i iniciar un viatge que els ajude a créixer com a persones. Activitats, exposicions i tallers decoraran una fireta que donarà vida pròpia a un mercat ja amb noms i cognoms