JORNADES PROFESSIONALS – 2021

ENVERS LA CREACIÓ ARTÍSTICA INFANTIL

Dijous 10 de juny a les 11:00h

Moderadora: Carmen Maria Serrano

Rosa Díaz

La Rous Teatro

Directora, actriu i autora que es dedica professionalment al teatre des de 1981. A les seues esquenes reuneix una llarga trajectòria professional, formant part i col·laborant amb diverses companyies de teatre com Cambaleo Teatro de Madrid o Comediants, entre molts altres. Els seus últims anys han estat dedicats a la direcció, que compagina amb la tasca de dirigir la seua pròpia companyia, La Rous.

Henar Fuentetaja

CocinandoDanza

Creadora, ballarina i pedagoga de dansa. Després de dèsset anys treballant per a companyies nacionals i internacionals i d’una dilatada experiència com a docent, en 2013 crea, juntament amb Miguel Tornero, el projecte artístic-pedagògic CocinandoDanza. Aquest projecte té com a missió la difusió i promoció de la dansa en la societat amb espectacles i propostes pedagògiques per a un públic divers, amb especial interés en poblacions que no siguen focus principals de producció cultural.

Adrián Novella

Dramaturg

Llicenciat en Interpretació per l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València i postgraduat en Teatre i Educació per l’Institut del Teatre de Barcelona. Com a dramaturg s’ha format amb professionals com Pere Riera, Carles Batlle, Beth Escudé o bé, Josep María Miró, entre molts d’altres. També és membre fundador de Bullanga Compañía Teatral, on dirigeix la majoria de les seues obres. 

Carmen María Serrano

Hop! Gestió Teatral

Fundadora en l’any 2002 de HOP! GESTIÓ TEATRAL, dedicant-se a la gestió artística de companyies de teatre i fomentant, al mateix temps, la creació d’espectacles i nous espais escènics. Durant tota la seua extensa carrera professional ha formar part de Produccions Scura SL com actriu i gestió d’espectacles i events. També cal tindre en compte també la coordinació que du a terme des del 2002 de La Mostra de Teatre El Reclam a la Universitat Jaume I. 

TRES MIRADES A LA PROGRAMACIÓ ARTÍSTICA INFANTIL

Dijous 10 de juny a les 16:00h

Moderadora: Sara Cano Mollar

Eulalia Ribera

La Sala de Sabadell

Gestora cultural, també Directora, des dels seus inicis, de LaSala de Sabadell i del Festival internacional El Més Petit de Tots, especialitzats en arts escèniques per a la primera infància, és a dir, de 0 a 5 anys. Des de l’any 2018 també és Presidenta a Espanya de l’Associació per a la Infància i la Joventut (ASSITEJ). 

Pep Farrés

Exdirector de la Mostra Infantil d’Igualada

Llicenciat en Art Dramàtic en l’especialitat d’interpretació per l’Institut del Teatre de Barcelona. Durant els anys 90 va treballar com actor en diferents companyies i produccions del país com en el Teatre Nacional de Catalunya, el Teatre Lliure o La Fura dels Baus. El 2002 va crear la companyia Farrés Brothers y cia, amb la qual ha produït vuit espectacles i ha obtingut diversos reconeixements com ara, el premi Butaca.

Marylene Albentosa

Coordinadora artística de l’Escalante

Extensa experiència en coordinació, programació i direcció en la gestió cultural. Actualment està al capdavant de la direcció del Teatre Escalante de la Diputació de València. En la trajèctoria d’aquesta professional destaca la direcció de la Casa de Cultura de l’Ajuntament de Guardamar del Segura (1989-2000), la gestió de la Companyia Teatre Micalet (2000-2003). 

Sara Cano

Periodista, Castellon plaza

Periodista de cultura a Castellón Plaza  des de 2018. La seua experiència com a professional de la comunicació passa per la seua estada en diversos mitjans de comunicació com ara À Punt, l’Agència Catalana de Notícies o Cadena Ser

ELS PRIMERS VIATGES LITERARIS

Divendres 11 de juny a les 11:00h

Moderador: Voro Contreras

Patricia Martín

Directora de l’editorial Flamboyant

Natiu del sector editorial, també ha tocat informes de lectura i escrivint textos de contracobertes, solapes de novel·les i correccions. Poc després, vaig entrar a treballar a una agència literària a on vaig aprendre moltes coses de les que sé d’aquest sector sobre drets d’autor i fa 10 anys, junt amb la meva sòcia, vam muntar Flamboyant, una editorial independent que publica bàsicament llibre il·lustrat. El nostre llibre més venut és “El monstre de colors” que és tot un bestseller internacional.

Aitana Carrasco

Il.lustradora

Llicenciada en Belles Arts. Il·lustradora. Ha publicat diversos llibres per a infants a Mèxic i Espanya. Al 2006 es va iniciar en l’aventura de l’escriptura i il·lustració de llibres per a nens i nenes amb l’àlbum il·lustrat ‘Ramona la mona’. També ha participat en diverses exposicions col·lectives i internacionals. Dins de la seua experiència professional, també ha sigut escenògrafa teatral, creadora de titelles, dissenyadora de campanyes i escriptora d’articles per a revistes.

Ricard Gozalvez

Escriptor

Educador Social i Pedagog de la Costera. Treballa des de fa anys en el món de l’Educació. Anteriorment ha publicat ‘Nuvolet coneix Diània’ i ‘La lluerna morada’. També ha escrit diversos relats i articles.

Voro Contreras

Periodista

Redactor a la secció de Cultura del Levante-EMV des de 2017. Reportatges, notícies i entrevistes relacionades amb qualsevol manifestació artística: literatura, música, cinema, teatre i pintura. A més, també ha col·laborat amb una secció sobre música popular en la revista Urban, editada per Prensa Ibérica.

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE:

"DESFEM" DE DANI MIQUEL

Divendres 11 de juny a les 13:00h

El cantant valencià Dani Miquel ens presentarà ‘DESFEM’. ‘Desfem’ neix com un projecte teatral i musical de l’autor Dani Miquel amb l’objectiu de conscienciar a grans i petits sobre la necessitat de protegir la Natura i el Medi Ambient. En ‘Desfem’ aprenem com els petits gestos i les accions que tots podem fer diàriament a casa o a l’escola fan possible canviar el món.

 

Les jornades professionals es celebraran a l'Espai Mico de l'ajuntament d'Orpesa